Go Back
+ servings
Klassisk æggekage - Opskrift på æggekage med bacon

Klassisk æggekage

Opskrift på skøn klassisk æggekage med bacon og friske tomater.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Æggekage

  • 12

    æg

  • 2 dl

    mælk

  • 1 spsk

    maizena

  • 1 tsk

    salt

  • Hvid peber

Derudover

  • 200 g

    bacon, skåret i store tern

  • 200 g

    friske tomater, halveret

  • Purløg og/eller persille til toppen

  • Lidt olie

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en stor skål.
  • Rør maizenaen ud i mælken og pisk den godt sammen med æggene, - du skal piske til æggene ikke længere danner strenge i piskeriset hvis det løftes fra æggemassen.
  • Krydr med salt og en smule hvid peber.
  • Varm en smule olie på en pande og steg baconen til den er sprød og gylden. Stil til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.
  • Hæld æggemassen på samme pande og lad den stege/bage ved svag varme under låg, i ca. 20 min. Har du ikke låg til din pande kan du lægge et spækbræt (af træ), folie eller lignende over.
  • Server æggekagen toppet med sprød bacon, friske tomater og masser af purløg og persille.