Salt kødet grundigt og krydr gerne med friske krydderurter hvis det ønskes.
Vakuum pak kødet og lad det ligge på køl i 10-14 dage.
Dagen før rygning lægges rygeflis i vand, - følg instrukserne på posen (mængde mv.).
Tag kødet ud af vakuum posen og lad det ligge en times tid på et spækbræt inden rygning, - tør evt. overskydende salt væk, men lad krydderurterne ligge.
Tænd din Forno med 1-2 stykker træ bagerst i ovnen, lad dem brænde lidt af, - den må ikke blive for varm.
Har du ikke en røg boks, kan du nemt lave en af en alubakke. Tag bakken, placer det våde røgtræ i den ene side, luk bakken på midten og prik huller i den (se billede).
Placer røgboksen/alubakken over brændet bagerst i ovnen.
Læg baconstykkerne på en Morsø Tuscan eller en stegetallerken og placer denne forrest i ovnen. Sæt døren for så røgen får optimale forhold.
Ryg baconstykkerne i ca. 4 timer, og sørg for at varmen i ovnen ikke overstiger 70 garder. Baconen skal have en kernetemperatur på ca. 60 grader. Løber du tør for røg undervejs tilsætter du blot mere våd rygeflis til bakken.
Skær baconen i passende stykker og forsegl dem gerne i vakuumposer. Opbevar på køl eller frys.