Opskrift på den lækreste risotto med grillet jomfruhummer.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Risotto, Skaldyr
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 887kcal
Author Dianna
Ingredienser
Risotto
400g
risotto ris
4
skalotteløg, finthakket
2fed
hvidløg, fintrevet eller presset
180g
parmesan, revet
6dlbouillon, grønt eller kylling
4dl
tør hvidvin
Olivenolie
Salt og peber
Lidt finthakket persille og revet parmesan til toppen
Jomfruhummer
8jomfruhummer
1dlolivenolie
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
1/2rød chili, finthakket (evt. uden kerner hvis den i forvejen er meget stærk)
5fed
hvidløg, fintrevet
1/2citron, saft og fintrevet skal heraf
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Risotto
Varm olien op i en gryde steg løg og hvidløg klare i et par minutter ved middel varme.
Hæld risene over og lad dem stege med til de er klare, rør undervejs.
Hæld hvidvin over og lad den koge ind i risene.
Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dante, og risottoen er lækker cremet.
Rør parmesan i risottoen og smag til med salt og peber.
Jomfruhummer
Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
Læg et snit langs "maven" på jomfruhummerne, uden at skære den igennem, og fjern tarmen med en pincet.
Læg jomfruhummerne i et fad og overhæld med marinaden, - lad dem trække i 20 min.
Grill jomfruhummerne direkte på grillen i ca. 5-7 min., - vend dem undervejs. Grilles de på en stegeflade kan marinaden fint hældes med over, men grilles de på rist skal denne undlades da der ellers går ild i olien.
Server straks de lune jomfruhummer med cremet risotto, ét drys persille og frisk revet parmesan.