Go Back
Hjemmebagt rugbrød - Opskrift med surdej og græskarkerner

Rugbrød med surdej og græskarkerner

Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 day 4 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

1. dag

    Kerneblanding

    • 320 g

      knækkere rug kerner

    • 180 g

      græskarkerner

    • 170 g

      hørfrø

    • 7 dl

      vand

    Surdejs blanding

    2. dagen

    • 150 g

      rugmel

    • 30 g

      salt

    • 2 dl

      vand

    Topping

    • 1 dl

      græskarkerner, blendet til en grov mel

    Sådan gør du

    Kerneblandingen

    • Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.

    Surdejs blanding

    • Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
    • Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
    • Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.

    Rugbrødet

    • Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
    • Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
    • Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med blendede græskarkerner og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
    • Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
    • Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.