Go Back
+ servings
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce

Opskrift på de lækreste cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce.
Denne opskrift giver 12 fyldte cannelloni.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1/2 l

    grøntsags bouillon

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 1/2 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • 5 stilke friskbasilikum, bladene
  • Salt og peber

  • Olie

Fyld

  • 300 g

    frisk spinat

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2

    æg

  • 250 g

    ricotta

  • 50 g

    parmesan, fintrevet

  • 50

    mozzarella, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

  • Olie

  • Derudover

  • 2 pakker friske lasagneplader
  • 150 g

    revet mozzarella til toppen

  • 1 håndfuld

    fintrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Hæld tomater, bouillon, frisk basilikum og krydderier over og lad saucen koge i ca. 20 min. så den reducerer en smule.
  • Smag til sidst til med salt og peber.

Fyld

  • Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, krydr med lidt salt og peber, og lad den derefter dræne for væde i en sigte og køle lidt af.
  • Bland ricotta med revet mozzarella, parmesan og muskat, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt æggene og rør til sidst spinatblandingen i.

Cannelloni

  • Hæld halvdelen af tomatsauce i et ovnfast fad.
  • Hvis pastaen ikke er skåret i stykker, skæres den ud i passende stykker, der svarer til at der sammenrullet kan ligge 12 rør i et ovnfast fad.
  • Læg et par store spiseskefulde fyld på pastastykket, og rul derefter sammen og placer rullerne i fadet med tomatsauce. Læg dem med samlingen nedad.
  • Når alle pastatuller er samlet og ligger i fadet hældes det sidste tomatsauce over, og der toppes af med revet mozzarella og parmesan.
  • Bag dine cannelloni i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min., skru derefter op til 200 grader og giv dem yderligere 10 min.
  • Lad retten hvile 10 min. inden den serveres.