Go Back
+ servings
Rødspætter med flødesauce - Opskrift på rødspætteruller i fad

Rødspætteruller og sommergrønt i fad

Opskrift på lækre rødspætteruller bag i fad med sommergrønt og frisk flødesauce.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 rødspætte fileter (alt efter størrelse)
  • 1 bdt

    små friske gulerødder

  • 1 bdt

    forårsløg

  • 1 stort bdt dild, finthakket
  • 1

    løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2 dl

    noilly prat

  • 1/2 l

    grøntsags bouillon

  • 1/2 l

    piskefløde

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • 1,2 kg

    nye danske kartofler

  • Dild

Sådan gør du

Kartoflerne

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.

Rødspætteruller i fad

  • Varm lidt olie i en gryde og svist løg og hvidløg af i et par minutter.
  • Hæld noilly prat over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt bouillon og piskefløde og lad det koge godt igennem og reducere let, - dog uden den tykner, saucen skal være lækker tynd.
  • Smag saucen til med citron, salt og peber, tilsæt finthakket dild, og lad den stå ved svag varme til den skal hældes over fisken.
  • Rens gulerødder og forårsløg, og skær det ud i passende størrelser. Vi skærer gerne gulerødder en enkelt gang på skrå og lægger forårsløg hele ved.
  • Rens fiskene, krydr med salt og peber og rul dem. Læg rullerne i et ovnfast fad og læg gulerødder og forårsløg rundt om. Hæld saucen over og bag dem i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader, afhængig af størrelsen på fileterne.
  • Server fiskerullerne med de bagte grøntsager, nye kartofler og den lækre flødesauce og drys med lidt frisk dild.