Go Back
+ servings
Pastasalat - Opskrift på den lækreste grønne pastasalat

Pastasalat med soltørrede tomater, bønner og pinjekerner

Opskrift på den lækreste pastasalat, fyldt med smag og gode råvarer.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 200 g

    pasta

  • 2 store håndfulde ruccola, ca. 100 gram
  • 150 g

    edamame bønner, optøede (vægt uden bælg)

  • 100 g

    ærter, friske eller optøede

  • 25 g

    pinjekerner

Marinade

  • 1

    dl olivenolie (erstat evt. 1/2 dl med olie fra de soltørrede tomater)

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 håndfuld

    persille, finthakket

  • 25 g

    parmesan, fintrevet

  • 50 g

    soltørrede tomater i olie, skåret i strimler

  • 1/2 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen som anvist på pakken og skyl det derefter i rigeligt koldt vand til det er kølet helt af, - lad den dræne i en sigte.
  • Bland olien med citronsaft, persille, hvidløg, parmesan, soltørrede tomater og chiliflager, og smag til med salt og peber.
  • Varm en tør pande op ved middel varme og rist pinjekernerne til de er gyldne og afgiver duft.
  • Bland pastaen med marinaden og vend det godt sammen.
  • Vend ruccola, bønner og ærter i og mix det hele godt sammen.
  • Anret på en tallerken og top med ristede pinjekerner.