Opskrift på de lækreste gulerodsmuffins med vanilje frosting.Denne opskrift giver 12 muffins med frosting.
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Nøgleord Muffins
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 12Personer
Calories 381kcal
Author Dianna
Ingredienser
Gulerodsmuffins
75g
smør
3
æg
100g
sukker
100g
brun farin
1 1/2tsk
vaniljesukker
250g
hvedemel
2tsk
bagepulver
1 1/2tsk
kanel
250ggulerødder, groftrevet
1nip
salt
Frosting
100g
blødt smør
150g
naturel flødeost (ikke light)
200g
flormelis
1tsk
vaniljesukker
1
citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig creme.
Vend mel, bagepulver og kanel i cremen, og derefter det smeltede og let afkølede smør, gulerødder og et nip salt.
Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig carme, i ca. 15-18 minutter.Lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
Lad dem køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
Pisk smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål, til du har en luftig creme. og flormelis sammen til en cremet masse.
Hæld evt. cremen i en sprøjtepose og top de afkølede muffins.