Go Back
+ servings
Risotto med kantareller - Opskrift på svamperisotto

Risotto med kantareller

Opskrift på lækker cremet risotto med kantareller.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 300 g

    kantareller, børstet rene

  • 400 g

    risotto ris

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 2 fed

    hvidløg

  • 150 g

    parmesan, revet

  • 9 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1 dl

    olivenolie

  • 2 tsk

    god trøffelolie

  • Salt og peber

  • Evt. frisk timian og trøffel til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde, og steg kantarellerne godt af i ca. 10 min. ved god høj varme, vend dem jævnligt.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med kantarellerne ved middel varme.
  • Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin over sammen med trøffelolie, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
  • Server risottoen med frisk timian på toppen, og evt. masser af revet trøffel.