Opskrift på lækker cremet risotto med kantareller.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Kantareller, Risotto, Svampe
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 650kcal
Author Dianna
Ingredienser
300g
kantareller, børstet rene
400g
risotto ris
4skalotteløg, finthakket
2fed
hvidløg
150gparmesan, fint revet
9dlbouillon, kylling eller grønt
4dltør hvidvin - eller Noilly Prat
Olivenolie
Trøffelolie
Salt og friskkværnet peber
Evt. frisk timian og trøffel til toppen
Sådan gør du
Varm olien i en gryde, og steg kantarellerne godt af i ca. 10 min. ved god høj varme, vend dem jævnligt.
Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med kantarellerne ved middel varme.
Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin over sammen med trøffelolie, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
Server risottoen med frisk timian på toppen, og evt. masser af revet trøffel.