Go Back
+ servings
Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian

Græskarrisotto

Opskrift på den lækreste cremede græskarrisotto med timian.
4.5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 1/2

    hokkaido græskar

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 3 spsk frisk timian, kun bladene - ca. 2 tsk tørret timian
  • 150 g

    parmesan, fintrevet

  • 9 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skræl græskarret og fjern kerner og tråde. Skær ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,5x0,5 cm. Nogle af ternen vil "koge ud" i risottoen og andre vil beholde form, - det giver en dejlig creme risotto med en god fylde.
  • Varm olien op i en gryde ved middel varme, og steg græskartern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 10 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin over og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
  • Server risottoen med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.