Opskrift på den lækreste cremede græskarrisotto med timian.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Græskar, Risotto, Vegetar
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 705kcal
Author Dianna
Ingredienser
400g
risotto ris
1/2
hokkaido græskar
4skalotteløg, finthakket
4fed
hvidløg, revet eller presset
3spskfrisk timian, kun bladene - ca. 2 tsk tørret timian
150g
parmesan, fintrevet
9dl bouillon, kylling eller grønt
4dltør hvidvin eller Noilly Prat
Olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Sådan gør du
Skræl græskarret og fjern kerner og tråde. Skær ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,5x0,5 cm. Nogle af ternen vil "koge ud" i risottoen og andre vil beholde form, - det giver en dejlig creme risotto med en god fylde.
Varm olien op i en gryde ved middel varme, og steg græskartern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 10 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
Hæld risene ved og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin over og lad den reducere til det halve.
Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
Server risottoen med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.