Go Back
+ servings
Marokkansk suppe - Opskrift på Harira - Marokkansk suppe

Harira - Marokkansk suppe

Opskrift på lækker krydret marokkansk suppe - Harira.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hakket kyllingekød

  • 350 g

    sød kartoffel, skåret i mindre tern

  • 2

    store gulerødder, skåret i mindre tern

  • 3

    stilke bladselleri, skåret i skiver

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 2 cm frisk ingefær, - ca. 1 spsk fintrevet
  • 1 frisk rød chili, skåret i skiver - smag selv til efter ønsket styrke
  • 2 håndfulde

    frisk spinat

  • 2 dl

    grønne linser, tørrede

  • 1 ds

    kikærter, skyllet og drænet for væde

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1 spsk

    gurkemeje

  • 1 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1 tsk

    stødt koriander

  • 2

    kanelstænger

  • 7 dl

    bouillon, grøntsags eller kylling

  • Olie

  • Salt og peber

  • Evt. creme fraiche, chiliflager og finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits gulerødder, løg, sød kartoffel og bladselleri af i 5 min.
  • Tilsæt hvidløg, chili og ingefær og svits med et par minutter.
  • Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med til det er tilberedt, - krydr med en smule salt og peber.
  • Tilsæt krydderier og kanelstænger og varm igennem inden de grønne linser, hakkede tomater og bouillon hældes over.
  • Lad suppen simre i 30 min. ved middel varme til smagen har udviklet sig og grøntsagerne er møre.
  • Hæld kikærterne over og varm dem med i suppen i 5 min.
  • Sluk for blusser, og smag suppen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt chiliflager hvis den mangler styrke og vend til sidst den friske spinat i suppen.
  • Server suppe toppet med creme fraiche, chiliflager og finthakket persille.