Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Risotto
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 703kcal
Author Dianna
Ingredienser
Jordskokkerisotto
400g
risotto ris
400g
jordskokker
1
løg, finthakket
2håndfulde
spinat
3fed
hvidløg, revet eller presset
160g
parmesan, fintrevet
10dlbouillon, kylling eller grønt
4dltør hvidvin eller Noilly Prat
Olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Jordskokke chips
6store jordskokker
Rapsolie
Salt
Sådan gør du
Jordskokke chips
Rens jordskokkerne, men lad skrællen blive på.
Skær dem i tynde skiver på ca. 1 mm., - det gøres nemmest på et mandolinjern.
Varm olien op til 160-180 grader og fritter jordskokkerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
Tag dem op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle, og drys med salt.
Jordskokkerisotto
Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.