Go Back
+ servings
Rösti med spejlæg - Opskrift på stor rösti med grønt og æg

Rösti med grøntsager og spejlæg

Opskrift på lækker pande rösti/røsti med grøntsager og spejlæg.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Rösti

  • 700 g

    kartofler

  • 180 g

    gulerødder

  • 180 g

    squash

  • 100 g

    parmesan, vesterhavs ost eller lignende

  • 25 g

    smør

  • 1

    æg

  • Salt og peber

Derudover

  • 5 æg (til spejlæg)
  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • 1 håndfuld

    persille, finthakket

  • Evt. chiliflager

Sådan gør du

  • Riv alle grøntsagerne groft på et rivejern, læg dem i en sigte og mas så meget væde ud som muligt.
  • Hæld dem tilbage i en skål og rør dem godt sammen med æg og parmesan, og krydr med salt og peber.
  • Smelt smørret på en pande (der kan gå i ovnen), sluk for blusset, og læg kartoffelmassen herpå. Læg den så der er 4-5 huller til spejlæg, - og undlad at mase massen for meget, den skal være "luftig" og rustik.
  • Sæt panden i en forvarmet ovn og bag den i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Tag panden ud, lad den køle let af og sæt den på et lavt blus, - herhjemme står den på 3 ud af 9.
  • Læg en evt. en lille klat smør i hvert hul hvis smørret er svundet, slå æggene ud og tilbered dem i hullerne ved helt svag varme så ikke det brænder på, - ca. 10 min. Panden kan også stilles tilbage i ovnen i ca. 8 min., - vær dog opmærksom på at æggene i ovnen også bliver tilberedt ovenfra, og blommerne vil derfor blive "dækket" af hvide.
  • Server retten toppet med masser af persille, forårsløg og evt. et drys chiliflager.