Go Back
+ servings
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker og kylling

Jordskokkerisotto med kylling

Opskrift på lækker cremet jordskokke risotto med kylling.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4

    kyllingebryster

  • 400 g

    risotto ris

  • 400 g

    jordskokker

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 håndfulde

    spinat

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 10 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. hjemmelavede jordskokke chips til toppen

  • Revet parmesan og persille

Sådan gør du

  • Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern på ca. 0,4x0,4 cm.
  • Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., uden det bruner. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Varm imens en smule olie på en anden pande, krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem til de er gennemstegt, - ca. 5 min. på her side alt efter tykkelse. Stil til side og lad dem trække.
  • Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med yderligere salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være blød og cremet.
  • Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves toppet med saftigt kyllingebryst og evt. sprøde jordskokke chips.