Go Back
+ servings
One pot millionbøf - Opskrift på skøn one pot med oksekød

One pot millionbøf med kartofler og grøntsager

Opskrift på nem og lækker one pot a la millionbøf.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 2

    løg, grofthakket

  • 600 g

    kartofler, skåret i tern

  • 3

    store gulerødder, skåret i tern

  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 3 håndfulde

    persille, grofthakket

  • 2 store håndfulde

    spinat

  • 6 dl

    oksebouillon, - måske lidt mere ( 1 1/2 terning)

  • 2 dl

    rødvin

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2

    laurbærblade

  • 3 spsk

    worcestershire eller engelsksauce

  • 1 1/2 tsk

    rødvinseddike

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • Salt og peber

  • Olie

  • Kulør

Sådan gør du

  • Varm olie i en gryde og brun kødet godt af, - krydr med salt og peber
  • Hæld løg, hvidløg, gulerødder, 2 håndfulde persille og krydderier over og steg med et par minutter.
  • Tilsæt mel og lad det varme med inden rødvinen hældes over og koges let ind.
  • Tilsæt bouillon sammen med laurbærbladene og worcestershire sauce og lad retten simre i 10 min.
  • Hæld kartoflerne ved og lad retten simre i yderligere 10 min. eller til kartofler og gulerødder er møre, - det kommer an på sort og størrelsen på stykkerne. Pas på kartoflerne ikke koger ud, - rør forsigtigt. Juster evt. med mere bouillon ved behov.
  • Tilsæt rødvinseddike og kulør, og smag retten til med salt og peber.
  • Sluk for blusset og rør spinaten i til den falder sammen.
  • Rør forsigtigt den sidste håndfuld persille i og server straks.