Go Back
+ servings
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader

Opskrift på lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pastaplader

  • 250 g

    god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen

  • 2

    store hele æg

  • 1

    æggeblomme

  • 1 spsk

    olie

  • Lidt salt

Kødsauce

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3

    gulerødder

  • 6 fed

    hvidløg

  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    flåede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Bechamel

  • 60 g

    smør

  • 4 spsk

    mel

  • 1 liter

    sødmælk

  • 200 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

Sådan gør du

Kødsauce

  • Blend løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg til en ensartet masse.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse i 5-10 min.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentratet svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det varme igennem nogle minutter til alkoholen er brændt af.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Smag til med salt og peber.

Pastaplader

  • Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå begge æg ud i dejen og tilsæt den ekstra æggeblomme samt en smule salt.
  • Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet og saml den til sidst med en spsk olivenolie på hænderne.
  • Læg dejen i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.
  • Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
  • Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det. Skær pastapladerne til så de passer til fadet.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.

Lasagnen

  • Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
  • Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.