Go Back
+ servings
Fiske tacos - Opskrift på mexicanske tacos med laks

Mexicansk tacos med laks og avocado salsa

Opskrift på lækre bløde tacos med mexicansk krydret laks, avocado salsa og chilidressing.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Laksen

  • 600 g

    laksefilet

  • 3 spsk

    olivenolie

  • 1 1/2 spsk

    honning - helst en flydende en af slagsen

  • 1/2

    lime, saften heraf

  • 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/2 tsk

    stødt koriander

  • 1/2 tsk

    chipotle chili pulver - eller anden chili

  • 1/4 tsk

    hvidløgspulver

  • 1/4 tsk

    løgpulver

  • Salt og peber

Avocado salsa

  • 200 g

    cherrytomater

  • 2

    store avocadoer

  • 1

    lille rødløg

  • 1-2 forårsløg

  • 1 stor håndfuld

    persille

Chilidressing

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche

  • 1/2 dl

    god mayonnaise, - jeg bruger Hellmanns

  • 2 spsk

    ketchup

  • 1/2 tsk

    sød chilipulver

  • 1/4 tsk

    hvidløgspulver

  • 1/4 tsk

    løg pulver

  • 1/4 tsk

    chilisauce, - jeg bruger Tabasco sriracha sauce (smag selv til alt efter ønskede styrke)

  • Salt og peber

Derudover

  • 12

    mini hvede eller majs tortillas

  • 2

    små romainesalat eller 1 stort, - snittet

Sådan gør du

Laksen

  • Rens laksen fri for evt. urenheder og ben, - tør overfladen med lidt køkkenrulle.
  • Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • Læg laksen i et ovnfast fad, med skindsiden nedad, og smør hele overfladen med marinaden.
  • Bag laksen i en forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 200 grader, - afhængig af tykkelsen.
  • Giv den grill de sidste 3 min. af stegetiden så toppingen karamelliserer, - men hold øje så ikke det bliver brændt. Lad laksen hvile på køkkenbordet.

Avocado salsa

  • Skær tomater, avocado og rødløg ud i små tern. Fint snit forårsløgene og hak persillen.
  • Bland alle ingredienserne i en skål og sæt til side.

Chilidressing

  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Opbevar den på køl til den skal serveres.

Tacos

  • Lun de bløde tortillas som beskrevet på pakken.
  • Top dem med sprød salat, avocado salsa, stykker af laks og chilidressing.