Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer.Denne opskrift giver til 8 træstammer.
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Nøgleord Kagerester
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 8stk
Calories 554kcal
Author Dianna
Ingredienser
Romkuglemassen
500gkagerester
50g
chokolade 60%, smeltet
1 1/2spsk
kakaopulver
1/2dl
marmelade
1 1/2spsk
romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)
Overtræk
200g
marcipan
80g
flormelis
25g
glykosesirup
100g
chokolade, 60%
Sådan gør du
Romkuglemassen
Smuldr kageresterne i en røreskål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver og marmelade, - og rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
Tilsæt romessens og smag løbende til, - som sagt kan vi godt lide en god kraftig rom smag herhjemme, - men det er jo smag og behag.
Del massen i to og rul den hurtigt til 2 pølser på ca. 30 cm. Massen vil være blød, - men den er nem lige at "pre-shape".
Læg pølserne på et spækbræt beklædt med bagepapir og læg dem på køl 1/2-1 times tid.
Overtræk
Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.
Ælt marcipanen sammen med flormelis og glykosesirup, - det gøres nemmest ved skiftevis at tilsætte lidt af hvert. Massen kan sagtens rumme flormelissen, - det skal bare æltes godt sammen, så marcipanmassen bliver helt glat.
Del marcipanmassen i 2 og drys bordet med en smule flormelis.
Rul hvert stykke marcipan ud til en længde på ca. 32 cm og 2 mm i tykkelsen, - drys hele tiden med en smule flormelis så ikke masse sætter sig fast. Det er vigtigt at fladen kan nå hele vejen rundt om "romkugle" pølserne.
Juster nu pølserne i form og tykkelse, hvis ikke de blev det ved "pre-shaping". Læg en pølse på hver flade og skær kanten mod dig selv af i et lige stykke.
Tril forsigtigt marcipanen rundt om pølsen, og skær igen den anden ende af, så enderne lige akkurat rammer hinanden på undersiden af træstammen. (Se billederne nedenfor)
Skær træstammerne ud i stykker på 7 cm., - kasser de ujævne ender (læs:spis dem undervejs).
Dyp enderne i den smeltede chokolade og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.
Opbevar dem i en lufttæt beholder, gerne på køl, - og tage dem ud 1/2 time inden de skal spises.