Go Back
+ servings
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller

Panko panerede fishcakes

Lækre sprøde fishcakes med tatarsauce.
Denne portion giver til 4-6 personer alt efter om de serveres til frokost eller aftensmad.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Sprøde fishcakes

  • 800 g

    fisk, - brug sæsonens fisk (jeg har her brugt laks og sej)

  • 1

    løg, finthakket

  • 1 bundt

    dild, finthakket

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 2

    æg

  • 2 1/2 spsk

    hvedemel

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Peber

  • Evt. lidt mælk til at justere konsistensen med

  • 1/2 l

    rapsolie til stegning

Panering

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 5 dl

    panko rasp

Tatarsauce

  • 1 dl

    god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 3 spsk

    syltede agurker, hakket

  • 1 spsk

    kapers, hakket

  • 1 bdt

    dild, finthakket

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • Salt og peber

Sådan gør du

Tatarsauce

  • Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal serveres.

Sprøde fishcakes

  • Rens fisken fri for ben, fjern skind og evt. urenheder.
  • Blend fisken til en let grov masse, - ikke fin som fiskefars, - den skal have lidt struktur, dog uden for store stykker.
  • Tilsæt løg, dild, persille, æg, hvedemel og salt og rør farsen godt sammen.
  • Krydr med peber og lad farsen hvile et øjeblik.
  • Varm olien op på en pande til den når en temperatur på ca. 160-170 grader.
  • Form et par spiseskefulde fars til runde fishcakes, ca. 50 g pr. stk., - vend dem først i melet, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko raspen. Læg dem løbende på et spækbræt, - og stil dem gerne på køl 10 minutters tid inden de fritteres.
  • Fritter dem til de er gyldne og sprøde på begge sider, - ca. 4 min. på hver side, - og lad dem derefter suge på et lag køkkenrulle.
  • Server den lune sprøde fishcakes med hjemmerørt tatarsauce.