Go Back
Peberkager - Opskrift på milde peberkager med glasur

Peberkager

Opskrift på lækre sprøde peberkager.
Denne opskrift giver ca. 100 stk., - de ryger hurtigt, så det er en passende portion herhjemme.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 675 g

    hvedemel

  • 200 g

    smør

  • 2 dl

    brun farin

  • 2 dl

    mørk sirup

  • 2 dl

    piskefløde

  • 2 tsk

    natron

  • 1 spsk

    kanel

  • 1 tsk

    stødt kardemomme

  • 3/4 tsk

    stødt nelliker

  • 1/2 tsk

    stødt ingefær

  • 1/4 tsk

    hvid peber

Glasur

  • 1

    æggehvide, evt pasteuriseret (ca. 20 g)

  • 160 g

    flormelis

  • Krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde sammen med farin, sirup og alle krydderierne.
  • Tilsæt piskefløden og rør det godt sammen.
  • Bland hvedemel og natron og rør det sammen med ovenstående blanding. Jeg bruger gerne en grydeske, og rører dejen til den er blød og ensartet.
  • Stil dejen på køl en times tid.
  • Del dejen i 4-6 klumper, og rul hvert stykke ud med en kagerulle, på en mel drysset bord, til en tykkelse på max. 2 mm.
  • Udstik kagerne med forskellige forme og læg dem på en bageplade beklædt med kagepapir. Kagerne flyder ikke ud, så de kan sagtens lægges tæt på pladen.
  • Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i ca. 6-7 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen, - alternativ kan man bage et par plader ad gange på varmluft ved 180 grader i 5-7 min.
  • Lad kagerne køle af inden de pyntes med glasur.
  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig men stadig flydende masse. Hæld evt. på en pose så kagerne kan sprøjtes i fine mønstre og drys med krymmel.