Go Back
+ servings
Ravioli med braiserede oksehaler - Opskrift på braiserede oksehaler

Ravioli med braiseret oksehale

Opskrift på ravioli med braiserede oksehaler
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pasta

  • 300 g

    god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen

  • 3

    æg

  • Lidt salt

Braiserede oksehaler

  • 1,2 kg

    oksehaler

  • 2

    løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 1 kvist

    salvie

  • 1 flaske

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    vand + 2 oksebouillonterninger

  • 75 g smør (50 g + 25 g)
  • 1/2 dl

    olie

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 1/2 spsk

    hvedemel

  • 1 spsk

    paprika

  • Salt og peber

Sådan gør du

Pastadej

  • Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i dejen og tilsæt en smule salt.
  • Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet, og læg den derefter i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.

Braiserede oksehaler

  • Løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg snittes og hakkes groft.
  • Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
  • Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun oksehalerne godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
  • Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan oksehalerne lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og drys derefter med hvedemel og vend det godt med grøntsagerne og oksehalerne.
  • Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
  • Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3 timer under låg, - rør undervejs.
  • Når halerne er møre tages de op sammen med halvdelen af grøntsagerne.
  • Kødet pilles fra benene, og hakkes groft sammen med grøntsagerne, og lægges derefter til side i en skål. Gem evt. et par stykker kød til at trevle til toppen.
  • Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 6 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
  • Monter fonden med 25 g smør når den er kogt ind, - og smag til med salt og peber.

Ravioli

  • Kør dejen på pastamaskinen, eller rul den ud i hånden til en tykkelse på ca. 2 mm., - drys med pastamel så ikke dejen klistrer til kagerulle og bordet.
  • Bruges pastamaskine gøres følgende: Start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
  • Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det.
  • Placer små klatter fyld , 1 stor tsk., på pastapladerne, med mellemrum, så raviolierne kan udstikkes.
  • Pensl pastaen med vand, helt tæt ind til fyldet, - og placer en pastaplade over fyldet. Mas pastaen fint sammen om fyldet, og sørg for, at så meget luft som muligt er mast ud af pastaen.
  • Udstik raviolien i ønskede form.
  • Læg de færdige ravioli på en tallerken drysset med mel så ikke de klistrer sammen, - melet forsvinder under tilberedning.
  • Bring en stor gryde godt saltet vand i kog, - og kog derefter raviolierne i ca. 3 minutter ved middel varme, - vandet må ikke buldre så raviolierne slynges rundt. Tag raviolierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.
  • Hæld et par skefulde glace i en dyb tallerken og top med 6-8 ravioli. Top evt. med lidt trevlet kød, lidt finthakket persille, revet parmesan og en spsk glace over toppen.