Go Back
Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage

Chokoladekage med appelsin

Opskrift på nem og lækker chokoladekage med appelsin.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 270 g

    hvedemel

  • 200 g

    rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 1 1/2 dl

    sødmælk

  • 2

    appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 5 spsk

    vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen

  • Evt. krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.