Go Back
+ servings
Spicy græskarsuppe - Opskrift på græskarsuppe med hokkaido

Spicy græskarsuppe af hokkaido

Opskrift på spicy græskarsuppe af hokkaido
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    hokkaido græskar

  • 2

    bagekartofler, i tern

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 4 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2 cm

    ingefær, fintrevet (ca. 1 spsk)

  • 1 dl

    piskefløde

  • 700 dl

    grøntsagsbouillon

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1/2 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    chiliflager, smag selv til

  • 1/4 tsk

    cayennepeber (kan undlades)

  • Salt og peber

  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Vask hakkaido græskarret godt, befri det for kernerne og skær ud i mindre stykker, - jeg bruger også skrællen.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær af et par minutter.
  • Tilsæt græskar og kartofler sammen med krydderierne (undtagen cayenne), og varm med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde og lad suppen simre i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen glat og smag til med citron, salt og peber, og juster evt. styrken med cayennepeber.
  • Server med iskold creme fraiche, bacon eller ristede kikærter.

Noter

Denne græskarsuppe kan også sagtens laves med butternut squash, - de varme krydderier passer perfekt til begge variationer.