Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Luftige grovboller
Opskrift på luftige grovboller Denne opskrift giver 12 stk
Ret
Brød
Køkken
Dansk, Gourministeriet
Samlet tid
3
timer
timer
Antal
12
Personer
Forfatter
Dianna
Ingredienser
3
dl
sødmælk, lunet
25
g
gær
400
g
hvedemel
200
g
grahamsmel
1
æg
100
g
smør, stuetemperatur
60
g
hørfrø
1
spsk
sukker eller honning
1 1/2
tsk
salt
Æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt æg, hørfrø og sukker og rør sammen hurtigt sammen.
Tilsæt grahamsmel og salt, og derefter hvedemel lidt ad gangen.
Når melet er rørt godt ind i dejen tilsættes det bløde smør, og dejen æltes videre på røremaskinen indtil den slipper kanterne, - ca. 5-8 min.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Form 12 boller (ca. 100 g/stk) og placer dem på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 min.
Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
Lad dem køle af på en rist.
Noter
Kernerne kan skiftes ud alt efter ønske og kan også helt undlades.