Go Back
Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting

Chokolade muffins med appelsin frosting

Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting
Denne opskrift giver 14-16 stk
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Chokolade muffins

  • 200 g

    hvedemel

  • 250 g

    sukker

  • 2

    æg

  • 120 g

    blødt smør

  • 2 1/2 dl

    sødmælk

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • Et godt nip salt
  • Evt. revet appelsinskal

Appelsin frosting

  • 100 g

    blødt smør

  • 150 g

    flødeost naturel (ikke light)

  • 250 g

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 spsk

    appelsinsaft

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg til en luftig masse.
  • Tilsæt kakaopulver, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør til massen og rør gradvis sammen med mælken.
  • Fordel kagemassen i 14-16 muffinforme og bag dem ved 175 grader i ca. 25 min.
  • Lad dine chokolade muffins køle af og lav i mellemtiden din frosting, - husk at øge mængden hvis du vil have frosting til alle 16 muffins.
  • Pisk den bløde smør sammen med flormelis, vaniljepulver og appelsinsaft.
  • Når den ønskede konsistens er opnået vendes appelsinskallen i og din frosting er klar til at pynte kagerne med.

Noter

Da kagerne holder kortere tid og er sværere at opbevare med frosting på toppen, valgte jeg kun at toppe 6 af kagerne.
Resten fik Alberte lov til at pynte med alverdens glasur og krymmel.