Go Back
+ servings
Krebinetter - Opskrift på rodfrugter og ærtedip

Krebinetter med rodfrugter og ærte dip

Opskrift på saftige krebinetter med rodfrugter og ærte dip.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Krebinetter

  • 800 g

    hakket svinekød eller kalv/flæsk

  • 2

    mellemstore kartofler, kogte og mosede

  • 1

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    rasp

  • Salt og peber

  • Smør og olie til stegning

Rodfrugter

  • 800 g

    rodfrugter i stave, - vi har brugt pastinakker

  • 4

    mellemstore løg, halverede

  • Lidt olie

  • Salt og peber

Ærte dip

  • 250 g

    ærter, optøede

  • 3 spsk

    cremefraiche 18%

  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • Citronsaft

  • Salt og peber

Sådan gør du

Krebinetter

  • Bland hakket svinekød sammen med de 2 mosede kartofler, og form til 4 lige store bøffer.
  • Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i rasp blandet med salt og peber, og lad dem hvile et øjeblik.
  • Smelt smørret og lidt olie på en pande og steg krebinetterne ved middelvarme til de er fine lysebrune og gennemstegt, - ca. 6-8 min på hver side.

Rodfrugter

  • Vend rodfrugterne i lidt olivenolie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og lidt peber, og bag dem i ca. 30. min ved 180 grader sammen med de halverede løg.

Ærte dip

  • Blend de optøede ærter med cremefraiche, hvidløg, citron, salt og peber. Stil på køl til det skal serveres.
  • Anret med friske krydderurter og evt. friske ærter hvis årstiden er til det.

Noter

Bagte rødbeder passer også fantastisk til en gang krebinetter, dem laver vi på samme måde som pastinakkerne, - enten i tern eller stave.
Da rodfrugterne indeholder en del væske må de ikke skæres for tyndt ud, så bliver de for tørre.