Flå bakskuldene, - det lyder sværere end det er. Du starter med at klippe finnerne af inkl. halefinnen, herefter laver du et lille snit ved hovedet ned mod skindet, således du kan få fat og herefter trækker du skindet af.
Steg bakskuldene på en varm pande i klaret smør i ca. 5 min. på hver side, det er vigtigt at fisken ikke bliver branket.
Stuvede kartofler
Skrub, vask og halver kartoflerne
Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, tilsæt peberkorn, salt og løvstikke.
Bring kartoflerne i kog, - når kartofler koger skal de have ca. 5 min. Sluk derefter og lad kartoflerne trække færdig i kogevandet i ca. 20 min.
Bring fløden i kog og lad den tykne ved middel varme i ca. 7-10 min.
Tilsæt citron og lad saucen koge i yderligere 5 min.
Tilsæt hakket purløg og smag til med salt og peber og vend forsigtigt kartoflerne i saucen.
Server den smørstegte bakskuld med de stuvede kartofler.
Video
Noter
Du skal ikke forvente at din fiskehandler har bakskuld, men de fleste kan bestille det hjem. Bakskuld koster omkring 20-40 kr. per stk.
Vi har anrettet med friséesalat og syltede løg. Gem evt. et par kartofler, som du kan ligge ovenpå saucen i forbindelse med anretningen.