Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød og creme fraiche dressing
Samlet tid 2timer
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
Pitabrød
25g
gær
3dl
mælk, lun
450g
hvedemel
1tsk
sukker
1tsk
salt
1spsk
olie
Creme fraiche dressing
2 1/2dl
creme fraiche
3spsk
mayonnaise (jeg bruger Helmanns)
1spsk
citronsaft, friskpresset
1dl
finthakket purløg
Salt og peber
Derudover
Kødrester, falafel eller lignende
Forskellig grønt
Sådan gør du
Pitabrød
Opløs gøren i den lune mælk.
Tilsæt mel, sukker salt og olie og rør dejen til den har en ensartet konsistens, - ca. 6 min. på røremaskine.
Put lidt olie på hænderne og saml dejen til en glat, rund kugle, - læg den tilbage i skålen og stil den til hævning med et klæde over, et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil 2 plader i, og lad dem varme med op.
Del dejen i 6 lige store stykker, og rul hver stykke ud i lidt mel, til et fint rundt pitabrød.
Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, beklædt med bagepapir og bag pitabrødene i ca. 8 min.
Creme fraiche dressing
Bland creme fraiche med mayonnaise, finthakket purløg og citron saft.
Smag til med salt og peber og lad dressingen stå på køl til den skal serveres.
Server dine lune pitabrød på fyld efter ønske.
Noter
Pitabrødene kan sagtens varmes op, hvis man ønsker at lave dem på forhånd. Lun dem et par minutter ved 175 grader.
Når vi har forskellige kødrester bruger vi oftest disse til pitabrød.
Vi steger kødet sammen med lidt løg, peberfrugt og lignende, og krydrer oftest med salt og peber, spidskommen, cayenne peber mv.