Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød med fyld og creme fraiche dressing.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Comfortfood, Hurtig mad, Restemad, Sommer mad
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
Pitabrød
25g
gær
3dllunken vand - du kan også bruge mælk
450g
hvedemel
1spsk
olie
1tsk
sukker
1tsk
salt
Evt. durum eller semola
Creme fraiche dressing
3dl
creme fraiche
1/2dl
mayonnaise (jeg bruger Helmanns)
2tsk
citronsaft, friskpresset
1tskdijonsennep
1bdtpurløg, finthakket - ca. 1 dl
Salt og peber
Derudover
Kødrester, falafel eller lignende
Forskellig grønt
Sådan gør du
Pitabrød
Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt sukker og olie.
Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, - rør dejen, gerne på maskine, til den har en lækker ensartet konsistens og slipper skålens sider. Det tager ca. 6-8 min. på røremaskine.
Saml dejen til en glat og rund kugle, spænd den gerne lidt op, - evt. med lidt mel på hænderne.
Læg den tilbage i skålen, og stil den til hævning med film og et klæde over, et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 6 lige store stykker, tril dem til boller, og spænd dem gerne lidt op.
Læg dem på køkkenbordet et spækbræt eller lignende, og lad dem efterhæve med et klæde over i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil 2 plader i, og lad dem varme med op.*Har du et bagestål vil jeg anbefale at bruge det, og så kun bage 2-3 brød ad gangen. Varm det med op i ovnen så det er godt gennemvarmt.
Rul hver bolle ud til et tyndt pitabrød, - ca. 1/2 cm i tykkelsen.*Jeg foretrækker at rulle dem ud i lidt semola eller durum, da det giver dem en lækker overflade, - men du kan også rulle dem ud i almindelig hvedemel.
Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, og bag pitabrødene i ca. 8-10 min. eller til de er luftige og gyldne.
Creme fraiche dressing
Bland creme fraiche med mayonnaise, finthakket purløg og citron saft.
Smag til med salt og peber og lad dressingen stå på køl til den skal serveres.
Server dine lune pitabrød på fyld efter ønske.
Video
Noter
Pitabrødene kan sagtens varmes op, hvis man ønsker at lave dem på forhånd. Lun dem et par minutter ved 175 grader.
Når vi har forskellige kødrester bruger vi oftest disse til pitabrød.
Vi steger kødet sammen med lidt løg, peberfrugt og lignende, og krydrer oftest med salt og peber, spidskommen, cayenne peber mv.