Go Back
+ servings
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame

Croque Madame

Opskrift på Croque Madame
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 8 skiver

    brød

  • 16 skiver

    god skinke, alt efter størrelse

  • 4

    æg

  • Smør og olie til stegning

Ostecreme

  • 200 g

    gruyere ost, fintrevet (herhjemme laver vi den også med Vesterhavsost, - det er super lækkert)

  • 180 g

    mascarpone

  • 2 spsk

    creme fraiche

  • 2 spsk

    dijonsennep

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til ostecremen sammen og smag til med salt og peber.
  • Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.
  • Læg skinke på 4 af brødskiverne, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.
  • Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader til de er gyldne og osten smeltet.
  • Steg i mellemtiden de 4 spejlæg. Prøv evt. denne opskrift hvor du får de perfekte spejlæg
  • Server toasten med spejlæg på toppen, - så har du en Croque Madame.

Noter

Vi har serveret vores Croque Madsame med et par skiver sprødstegt Fanø skinke til, - det smager fantastisk.