Go Back
Opskrift på grydebrød med sesam

Grydebrød med sesam

Opskrift på nemt og lækkert grydebrød med sesam
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 , 5 dl

    lunken vand

  • 40 g

    gær

  • 400 g

    hvedemel

  • 3 spsk

    olivenolie

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Sesam til toppen, gerne en blanding af lyse og sorte

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunken vand.
  • Tilsæt olivenolie, hvedemel og salt og rør dejen hurtigt, - den skal ikke æltes.
  • Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 1 1/2 time.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
  • Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden og evt. lidt sesam, og hæld dejen ned i midten af gryden og drys et godt lag sesam på toppen.
  • Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 30 min.
  • Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
  • Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.

Noter

Jeg bruger en Le Creuset støbejernsgryde der er ca. 24 cm i diameter.