Go Back
+ servings
Karrygryde - Opskrift på kalkungryde med karry og kokosmælk

Kalkungryde med karry og kokosmælk

Opskrift på den lækreste cremede kalkungryde med karry og kokosmælk.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 700 g

    kalkun, i strimler

  • 2 ds

    kokosmælk (jeg bruger Go Tan, øko - den er lækker cremet)

  • 1 spsk

    mediumstærk karry

  • 1 spsk

    thaikrydderi (jeg bruger den fra Urtekram, men den kan sagtens erstattes af almindelig karry)

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 1 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1/2

    rød chili, fintsnittet (med eller uden kerner)

  • 4

    kafir limeblade (kan undlades)

  • 5

    forårsløg, snittet - gem toppe til pynt

  • 1

    stort løg, i strimler

  • 1

    rød peberfrugt, i strimler

  • 1

    grøn peberfrugt, i strimler

  • 3

    store gulerødder, snittet i tynde stave

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • Ris, nudler eller hvad man ønsker som tilbehør

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en wok eller dyb pande og svits kalkunstrimlerne godt af. Læg dem til side på en tallerken.
  • Tilsæt yderligere olie til wokken, og steg alle grøntsager og chili af i ca. 5 min. ved middelvarme.
  • Tilsæt karry og steg videre i 1 minuts tid, og gør det samme med tomatkoncentratet.
  • Tilsæt begge dåser kokosmælk og hæld kalkunstykkerne tilbage i wokken, og lad retten simre i 6-8 min.
  • Server med kogte ris eller nudler og drys med frisk forårsløg på toppen og evt. lidt hakkede peanuts.

Noter

Hvis kalkungryden ønskes stærkere kan der tilsættes mere chili og f.eks. cayennepeber, - det klæder denne kokos karry gryderet helt fantastisk.