Go Back
+ servings
Fritterede løgringe - Opskrift på panko panerede løgringe

Fritterede løgringe med panko

Opskrift på sprøde fritterede løgringe med panko.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 store hvide løg
  • 3/4 dl

    hvedemel

  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk mild chili
  • 1 tsk salt
  • 2

    æg

  • 3 dl

    panko rasp

  • 1 liter smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Skær løgene i ringe på ca. 7 mm i tykkelsen, og del dem i lamellerne. De inderste kan ikke bruges, - så bliver det ikke ringe i hvert fald.
  • I en dyb tallerken blandes mel med paprika, mild chili, hvidløgspulver og salt, - og i en anden hældes panko raspen op.
  • Pisk æggene grundigt sammen. Det er vigtigt at du kan hæve piskeriset uden at der hænger æg ved, – først der er de pisket nok.
  • Hæld olien i en gryde og varm op til ca. 170 grader.
  • Vend løgringene i mel blandingen. Det gøres nemmest ved at hælde mel og løgringene i en pose og ryste det hele godt sammen. Men de kan naturligvis også vendes i melet i tallerkenen.
  • Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i panko raspen.
  • Læg dem til side på et spækbræt indtil de skal friteres.
  • Friter løgringene lidt ad gangen til de er fine gyldne, - vend dem en gang undervejs. Tag løgringene op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle efterfølgende, - og giv. dem evt. lidt ekstra salt.
  • Server straks mens de er lune og sprøde.

Noter

Alt efter om løgringene skal være som tilbehør eller blot en lille del af retten kan mængden op eller nedjusteres.