Go Back
+ servings
Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund

Luftig æggekage med bacon bund

Opskrift på den lækreste luftige æggekage med bacon bund
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 10

    æg, m/l - split blommer og hvider i 2 skåle

  • 300 g

    bacon i skiver

  • 1 dl

    sødmælk

  • 1/2 dl

    hvedemel

  • 1 spsk

    maizena

  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    salt

  • Olie

  • Purløg, finthakket

  • 2

    tomater, i skiver

  • Evt. rugbrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær den ene halvdel af baconen ud i grove stykker, - lad den anden halvdel forblive i skiver.
  • Steg de hele skiverne sprøde og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • Steg de mindre skiver bacon til de bliver let gyldne, - de skal ikke færdig tilberedes. Sæt panden til side.
  • Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
  • I en anden skål piskes æggeblommerne grundigt sammen med hvedemel, sødmælk, maizena, bagepulver og salt.
  • Vend æggehviderne forsigtigt i æggeblommerne, lidt ad gangen.
  • Hæld massen over den gyldne bacon i panden, og tænd blusset på middel varme et par minutter.
  • Sæt panden i en forvarmet ovn, og bag æggekagen i ca. 20 min. ved 180 grader, varmluft, til den er flot hævet og gylden på toppen.
  • Pynt æggekagen med skiver af tomat, bacon og rigeligt finthakket purløg.

Noter

Husk at panden ikke på have et plastikhåndtag, da den skal i ovnen.