Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Opskrift på de lækreste brioche burgerboller.
Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.
Ret
Brød, Tilbehør
Køkken
Dansk
Nøgleord
Bløde boller, Boller, Burger
Samlet tid
3
timer
timer
Servings
12
stk
Calories
261
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
25
g
gær
3
dl
sødmælk
2
æg
2
tsk
sukker
550
g
hvedemel
1 1/2
tsk
salt
100
g
smør, stuetemperatur
Æg til pensling
Evt. sesamfrø
Sådan gør du
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
Lad dem køle af på en bagerist.
Video
Nutrition
Kalorier:
261
kcal
|
Kulhydrater:
38
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
9
g
|
Mættet fedt:
5
g
|
Flerumættet fedt:
1
g
|
Enkeltumættet fedt:
2
g
|
Transfedt:
0.3
g
|
Kolesterol:
48
mg
|
Natrium:
366
mg
|
Kalium:
119
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
2
g
|
A-vitamin:
288
IU
|
C-vitamin:
0.01
mg
|
Kalcium:
45
mg
|
Jern:
2
mg