Go Back
+ servings
Opskrift små limetærter med marengs

Små limetærter med marengs og pistacie

Opskrift på små limetærter med marengs og pistacie Denne portion giver 4 stk
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g

    hvedemel

  • 60 g

    flormelis

  • 100 g

    smør, stuetempereret

  • 1

    æg

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • Et nip salt

Limefyld

  • 2

    æg

  • 80 g

    sukker

  • 60 g

    piskefløde

  • 1/2 dl

    friskpresset limesaft

Marengs

  • 50 g

    æggehvider

  • 50 g

    sukker

  • 60 g

    flormelis

  • 1/2 tsk

    vaniljepulver (ikke sukker)

  • Et nip salt

Pynt

  • Usaltede pistacienødder, grofthakkede

  • Frisk timian, citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
  • Smuldr smørret i blandingen og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
  • Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.
  • Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
  • Rul derefter mørdejen ud i et tynd lag, ca. 2-3mm, - brug gerne lidt flormelis hvis den klistrer.
  • Beklæd tærteformene med dejen og tryk den forsigtigt på plads og fjern overskydende dej fra toppen af formen med en kniv, så du har en fin lige kant.
  • Beklæd tærterne med et lille stykke bagepapir og fyld hver form med tørrede bønner, linser eller lignende så dejen holdes på plads.
  • Forbag tærterne ved 175 grader i ca. 12 min.
  • Lad skallerne køle let og tag dem forsigtigt ud af formene og stiller dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Limefyld

  • Pisk æg, sukker, vanilje og limesaft i en skål.
  • Pisk fløden let, - og vend derefter i limemassen.
  • Fordel lagen i de forbagte tærteskaller.
  • Bag skallerne i ovnen ved 125 grader i ca. 15 minutter eller til fyldes er blevet fast.

Marengs

  • Æggehvider og salt piskes godt stive.
  • Tilsæt sukker og flormelis og pisk til alt sukkeret er opløst.
  • Kom massen i en sprøjtepose med en medium stjernetylle og fordel marengsen på de kolde tærter.
  • Brænde marengsen let på toppen med en brænder.
  • Pynt med hakkede usaltede pistacienødder og lidt timian, citronmelisse eller hvad der står i vindueskarmen.

Noter

Jeg bager tærteskallerne i små tærteforme på 10 cm i diameter, - det er en perfekt størrelse til denne portionsanrettede dessert.