Go Back
+ servings
Pasta med braiseret lam - Opskrift på pappardelle med lam

Pappardelle med braiseret lam

Opskrift på pappardelle med braiseret lam
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    lammebov

  • 1

    porre, groftsnittet

  • 2 skiver

    knoldselleri, i store tern

  • 2

    gulerødder, i store tern

  • 4 fed

    hvidløg, knuste

  • 6 kviste

    frisk timian

  • 1/2

    citron, - saften heraf

  • Grøntsagsboullion

  • Olivenolie

  • Peber

  • Tørret timian

  • 400 g

    pappardelle

  • 50 g

    smør

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Fjern hinder og lignende fra lammeboven.
  • Krydr lammeboven med peber og tørret timian og brun den godt af i en god sjat olivenolie.
  • Tag lammeboven op og læg den på en tallerken.
  • Svits alle grøntsgerne sammen med frisk timian i gryden og lad dem stege et par minutter.
  • Læg lammeboven tilbage i gryden, tilsæt citronsaft, og hæld boullion over så kødet er dækket.
  • Lad lammeboven simre ved svag varme i ca 3 timer, - tjek om den mangler boullion undervejs.
  • Tag kødet op og lad det hvile.
  • Si væden over i en mindre gryde, og lad denne koge ind til 1/4 liter ved høj varme.
  • Monter saucen med smør og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i godt saltet vand.
  • Pil lammet fra hinanden i mundrette stykker.
  • Hæld saucen over den drænede pasta og vend lammet heri, og server med et godt drys parmesan.

Noter

Saucen skal ikke jævnes, smørret gør den en smule tyk, og pastaen suger den godt til sig.