Go Back
+ servings
Gourmet biksemad - Opskrift med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Opskrift på den bedste biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, skrællet og skåret i ca. 2x2 cm
  • 600 g fersk oksemørbrad (eller evt. en rest
  • 2

    store løg, groft hakket

  • 1 dl

    rapsolie

Rødbedemarmelade

  • 2 1/2 dl

    rødbedelage

  • 3, 5 g ager ager

Derudover

Sådan gør du

Rødbedemarmelade

  • Kog rødbedelagen op og sluk for blusset.
  • Tilsæt ager ager og kog op igen.
  • Sæt på køl til det er stivnet og blend derefter massen til en marmelade, - tilsæt evt. et par tsk kogende vand hvis den er for tyk. Opbevar den på køl til den skal bruges.

Biksemaden

  • Steg kartoflerne gyldne i rapsolie på en pande, tilsat lidt frisk timian samt salt, i ca. 15 min.
  • Hæld olien fra kartoflerne og fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir, og giv dem ca. 10 min. ved 230 grader i oven så de bliver helt sprøde.
  • Steg i mellemtiden stykker af oksemørbrad gyldne i en smule olie, - tilsæt løgene og steg dem blanke, - smag til med salt og peber og en smule frisk timian.
  • Pensl en pande med en smule olie, og tilbered vagtelæggene som spejlæg ved helt svag varme .
  • Anret kartoflerne med oksemørbrad og løg toppet med vagtelæg og rødbedemarmelade og server med bearnaisesauce.