Go Back
+ servings
Croque Monsieur - Opskrift på fransk toast Croque Monsieur

Croque Monsieur

Opskrift på en lækker fransk klassiker, - Croque Monsieur
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 8 skiver

    brød

  • 16 skiver

    god skinke, - alt efter størrelse

  • Smør til stegning

Ostecreme

  • 200 g

    gruyere ost, fintrevet (jeg bruger også Vesterhavsost, det smager fantastisk)

  • 180 g

    mascarpone

  • 2 spsk

    creme fraiche

  • 2 spsk

    dijonsennep

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør mascarpone, creme fraiche, dijon og ost sammen og smag til med salt og peber.
  • Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.
  • Læg skinke på 4 af brødskiverne på siden med ostecreme, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.
  • Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader.
  • Server straks, - gerne med lidt frisk blød timian på toppen.