Go Back
Finskbrød - Opskrift på julens bedste finskbrød

Finskbrød

Opskrift på lækre sprøde finskbrød
Denne opskrift giver ca. 36 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 200 g

    smør, stuetemperatur

  • 250 g

    hvedemel

  • 60 g

    sukker

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

  • 1

    æg, sammenpisket - til pensling

  • Finthakkede mandler

  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Mas kornene af vaniljestangen ind i en spsk af sukkeret.
  • Bland smør, hvedemel, sukker og vanilje i en skål og rør det sammen til en ensartet masse.
  • Læg dejen i en pose, luk den til og lad dejen hvile på køl i minimum 1 time.
  • Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hver stykke ud i en smule mel, til en lang pølse på ca. 1 1/2 cm i diameter.
  • Tryk pølserne let flade med en spartel, skub kanterne ind så de er så lige som muligt, og skær ud i stykker på ca. 5 cm.
  • Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker.
  • Bag kagerne i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader.
  • Lad kagerne køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.