Go Back
+ servings
Stegt ising - Opskrift på stegt ising med hvidvinssauce

Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce

Opskrift på stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Stegt ising

  • 4

    store ising fileter

  • Smør eller rapsolie

  • Lidt sukker

  • Salt

Smørstegt bakskuld

  • 1

    bakskuld, flået og fileteret

  • Smør til stegning

Søde løg

  • 2

    store løg

  • 50 g

    smør

  • 1 1/2 spsk

    sukker

Hvidvinssauce

  • 2

    skalotteløg , finthakkede

  • 2 dl

    tør hvidvin

  • 1/2 l

    piskefløde

  • 1 dl

    fiskefond

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1

    budt dild , finthakket

  • Lidt olie

  • Salt og peber

Derudover

  • 1

    savoy kål

  • 1 tsk

    salt

  • 1 liter

    kogende vand

  • Frisk dild, små kviste heraf
  • Rød syre

Sådan gør du

Bakskuld

  • Steg bakskuld filterne i rigeligt smør til de er gyldne og sprøde.
  • Læg dem til side og lad dem hvile på lidt køkkenrulle indtil servering.

Hvidvinssauce

  • Steg løgene klare i lidt olie.
  • Tilsæt hvidvin og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt fløde og fiskefond og lad saucen koge godt ind, - rør jævnligt.
  • Lige inden servering tilsættes finthakket dild, og saucen smages til med salt, peber og citron.

Søde løg

  • Steg løgene blanke og møre ved middel varme.
  • Tilsæt derefter sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.
  • Lad dem hvile ved svag varme i gryden indtil servering.

Stegt ising

  • Læg fileterne dobbelt så de får lidt tykkelse
  • Krydre med salt og sukker og dem trække i 15 min.
  • Steg fiskene i en god klat smør ved jævn høj varme, til de bliver flotte gylden på den ene side, - vend fiskene, tag panden af blusset, og lad fiskene tilberede færdigt på eftervarmen fra pande i et par minutter.

Savoykål

  • Pil de yderste flotte grønne blade af kålhovedet, og udstik 12 cirkler med en diameter på ca. 8-10 cm.
  • Lige inden servering opløses salt i det kogende vand og bladene lægges heri, hvor de skal trække et par minutter.
  • Tag bladene op og lad dem dryppe af inden retten anrettes.

Anretning

  • Læg de søde løg i bunden af en dyb tallerken, og overhæld dem med hvidvinssaucen.
  • Placer fisken ovenpå løgene og dæk stykket delvist med det tilberedte savoykål.
  • Top retten af med sprødstegt bakskuld og pynt med små dild kviste og syre.