Go Back
+ servings
Steak burger - Opskrift på den bedste steak burger

Steak burger med vagtelæg og bløde løg

Opskrift på den bedste steak burger med vagtelæg og bløde løg
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 2 gode tykke bøffer
  • Salt og peber

  • Olie

Kålsalat

  • 1/2 rødt spidskål, fintsnittet
  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 spsk

    eddike, - gerne en med lidt smag

  • 1 tsk

    honning

  • Salt og peber

  • Lidt finthakket persille

Bløde løg

  • 2

    store løg

  • 50 g

    smør

  • 1 1/2 spsk

    sukker

Derudover

  • 4 burger boller
  • 8

    vagtelæg

  • 8 skiver

    bacon

  • Lidt olie til stegning

  • Mayo, dijonnaise eller lignende som smørrelse

Sådan gør du

Kålsalat

  • Bland marinaden og smag til med salt og peber
  • Vend kålen i marinaden ca. 10 min inden servering og vend lidt friskhakket persille i salaten inden burgeren samles.

Bøffen

  • Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i lidt olie på en brandende varm pande, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, - så brug gerne et stegetermometer.
  • Tag bøfferne af og lad dem trække på et spækbræt i ca. 15 min., inden de skæres i skiver.

Bløde løg

  • Smelt smørret og steg løgene blanke og møre ved middel varme.
  • Tilsæt derefter sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.
  • Lad dem simre ved svag varme i gryden indtil burgeren skal samles.

Derudover

  • Steg bacon sprød og lad den trække på lidt køkkenrulle.
  • Steg spejlæg af vagtelæggene i en smule olie på en lun pande, og lun imellemtiden burgerbollerne.
  • Saml burgeren ved at smøre underbollen med lidt mayonnaise, top med kålsalat, skiver af bøf, bløde løg og til sidst vagtelæg. Smør topbollen med mayonnaise og luk burgeren.