god bacon skåret i store tern, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm
2
store løg, groft hakket
Lit olie
Peber
1200g
kartofler, skrællede og skåret i tern
1 1/2dl
creme fraiche 18%
50g
smør
Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl
Salt
Hakket persille
Sådan gør du
Bring kartoflerne i kog i rigelig usaltet vand, og lad dem koge ved middel varme til de er møre.
Varm lidt olie op på en pande og steg baconen gylden og sprød ved middel varme. Tilsæt løg stykkerne og krydr med peber og steg videre til løgene er blanke og let brunede. Skru derefter ned til svag varme og lad det stå til mosen er klar.
Hæld vandet fra kartoflerne, men gem et par deciliter til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens og smag herefter til med salt.
Sæt panden let på skrå så fedtet løber ned i den ene side så du kan tage bacon og løg uden alt stegefedtet.
Server din brændende kærlighed med et godt drys friskhakket persille på toppen.