Go Back
+ servings
Opskrift på Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling

Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt kammusling
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 300 g

    jordskokker, skrællede og i mindre stykker

  • 250 g

    kartofler, skrællede og i mindre stykker

  • 1

    løg, grofthakket

  • 1 fed

    hvidløg, grofthakket

  • 3 dl

    grøntsags eller hønseboullion

  • 1/2 dl

    piskefløde

  • 3 kviste

    frisk timian

  • Lidt olivenolie

  • Bredblandet timian til pynt

  • Salt og peber

  • 2

    jordskokker til chips, renset for urenheder

  • 1/2 l

    rapsolie

  • Lidt salt

  • 8-12 kammuslinger

  • Lidt salt og sukker

  • Olie til stegning

  • Frisée salat, syre og dild

Sådan gør du

  • Svits løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i en gryde i et par minutter.
  • Tilsæt timian og boullion og lad det koge i ca. 25 min.
  • Fjern timian kvistene og blend suppen glat.
  • Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber.
  • Varm rapsolien op til ca. 160-170 grader.
  • Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Fritter jordskokkerne lidt ad gange og lad dem derefter trække på lidt køkkenrulle, - drys evt. med lidt salt.
  • Fjern musklen på kammuslingerne og drys dem med lidt sukker og salt, - lad dem trække 10-15 min.
  • Steg kammuslingerne i en smule olie ved høj varme i ca. 45 sek - 1 min. på hver side til de får en flot gylden stegeskorpe
  • Læg kammuslingerne i en tallerken og hæld suppe ned ved siden af, - gerne så suppen holder sig i den ene siden af tallerkenen.
  • Anret med frisée salat, jordskokke chips, dild og syre og server straks.