Go Back
+ servings
Pasta i krydret tomatsauce med bacon - Opskrift på nem pasta

Pasta med tomatsauce og bacon

Opskrift på en nem og lækker hverdags pasta med tomatsauce og bacon.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 2

    dåser hakkede tomater/tomat passata

  • 2

    løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 400 g

    god bacon, skåret i store tern (køb gerne et stykke, det fungerer meget bedre i forhold til konsistens)

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 spsk

    hakket persille, frisk

  • 1 spsk

    hakket timian, frisk

  • 2 håndfulde

    babyspinat, frisk

  • 30

    friske basilikumsblade, grofthakket

  • Olivenolie (vi brugte en god ramsløgsolie)

  • Salt og peber

Derudover

  • 400 g

    pasta, koges som anvist på pakken

  • Revet parmesan

  • Basilikum til pynt

Sådan gør du

  • Steg baconstykkerne sprøde i olien, og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • Steg løg og hvidløg blanke i baconfedtet og tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater, timian, persille og halvdelen af basilikumsbladene. Lad retten småkoge i ca. 20 min.
  • Tilsæt halvdelen af baconstykkerne og lad retten simre videre i ca. 5-10 min.
  • Tilsæt til sidst resten af basilikumsbladene og spinaten og lad denne falde sammen under omrøring, og smag til med salt og peber.
  • Vend saucen i den friskkogte pasta og server straks med stykker af sprød bacon på toppen, revet parmesan og lidt basilikum.