Go Back
+ servings
Lakselasagne - Opskrift på lakselasagne med spinat og ricotta

Lakselasagne med spinat og ricotta

Opskrift på den bedste lakselasagne med spinat og en cremet sauce af ricotta og parmesan.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Spinat fyld

  • 500 g

    frisk spinat

  • 2

    løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 25 g

    smør

  • 1 tsk

    muskatnød, stødt - smag til, nogle vil have mere muskat smag end andre

  • Salt og peber

Sauce

  • 60 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 1 l

    sødmælk

  • 250 g

    ricotta

  • 120 g

    parmesan, revet

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1 1/2 tsk muskatnød stødt, - og igen, smag til undervejs
  • Salt og peber

Derudover

  • 500 g

    god fersk laks, skåret i tern på ca. 3x3 cm

  • 250 g Lasagneplader
  • 60 g

    revet mozzarella til toppen

Sådan gør du

  • Sauce Smelt smørret i en gryde og pisk melet heri, lad det svitse (uden at tage farve) i 1 minut under konstant piskning og ved middel varme.
  • Hæld mælken ved, lidt ad gange mens der piskes, og kog nu saucen op i godt 3-5 min. under omrøring.
  • Skru ned for varmen og tilsæt ricotta, parmesan, citron saft og muskatnød.
  • Varm saucen igennem ved svag til middel varme, og smag til med salt og peber og evt. yderligere muskatnød.
  • Lad saucen stå ved helt svag varme til lasagnen er klar til at blive samlet.

Spinat fyld

  • Smelt smørret i en wok eller gryde og steg løg og hvidløg af til de er klare. Tilsæt spinaten lidt ad gangen og lad denne falde sammen under omrøring.
  • Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad med rigeligt smør og start med at lægge et lag lasagneplader nederst, - hæld sauce over og læg spinat og laks rundt omkring på laget. Fortsæt med endnu et lag lasagneplader, hvorpå der hældes sauce og fordeles spinat og laks, bliv ved til der ikke er mere tilbage, - vi fik 3 lag med fyld imellem. Jeg slutter ligeledes min lasagne af med et lag lasagneplader, sauce og en smule spinat fordelt i saucen og derefter en godt håndfuld revet mozzarella.
  • Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 35 min.
  • Lad lasagnen hvile i 15 min inden den skæres ud.