Go Back
+ servings
Grøntsagssuppe - Opskrift med sød kartoffel og bagt peberfrugt

Sødkartoffel suppe med bagte peberfrugter og røde linser

Opskrift på den lækreste suppe lavet på bagte søde kartfoler, bagtebpeberfrugt og røde linser.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3

    store søde kartofler, skrællede og i store tern

  • 1

    stor gulerod, skrællet og i store tern

  • 2

    læg, pillede og delt i kvarte

  • 4 fed

    hvidløg, pillede

  • 2

    røde peberfrugter, - skåret i store stykker

  • 130 g

    røde linser

  • 2 tsk

    frisk ingefær, fintrevet

  • 8 dl

    grøntsagsboullion

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 1/2 tsk

    stødt koriander

  • 1/2 tsk

    chiliflager

  • 1/2 tsk

    chilipulver

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • Creme fraiche til topping

Sådan gør du

  • Fordel sød kartoffel, løg, gulerod, peber frugt og hvidløg i et ovnfast fad. Hæld lidt olivenolie over og krydr med chiliflager, stødt koriander, salt og peber, og bag det i en forvarmet ovn i ca. 35 min, ved 200 grader.
  • Kog i mellemtiden linserne i boullionvandet i en stor gryde, - de skal blendes til sidst, så lad dem endelig koge ud.
  • Når grøntsagerne er møre tilsættes de boullionvandet med linserne, og lad retten små koge i et par minutter.
  • Tilsæt fintrevet ingefær, citronsaft og piskefløde, og lad suppen koge videre i ca. 5 min.
  • Blend suppen glat og smag til med salt og peber og chilipulver.
  • Server suppe med en klat creme fraiche og evt. ristede kikærter.