Skær en ribbensteg fri for svær og ben (sværen kan du lave de her lækre flæskesvær af).
Salt kødet grundigt, krydr med krydderurter hvis det ønskes, og vakuum pak stykket. Lad kødet stå på køl i 10-14 dage.
Dagen før rygning lægges røg blandingen i vand, - føl instrukserne på posen (mængde mv.)
Tag kødet ud af vakuum posen og lad den ligge en times tid på et spækbræt inden rygning, - tør evt. overskydende salt væk.
Placer baconen på den øverste rist på grillen, placer røg bakken under baconen og tænd for halv blus under røg bakken, samt et af de andre blus på minimum så grillen holder en temperatur på ca. 75 grader.
Ryg baconen i godt 4 timer til den er ca. 60 grader.
Baconen er nu klar til at blive brugt.
Video
Noter
Baconen egner sig perfekt til at blive frosset, - så lav rigeligt, man kan aldrig have for meget bacon i baghånden.