Go Back
Hjemmelavet leverpostej - Opskrift på klassisk leverpostej

Hjemmelavet leverpostej

Opskrift på den bedste hjemmelavet leverpostej
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    svinelever, gerne frilands eller økologisk

  • 800 g

    fersk spæk

  • 200 g

    røget spæk

  • 6

    benfri sild (dåse)

  • 2

    store løg, blendet

  • 5

    æg

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 dl

    kalveboullion

  • 1/2 dl

    sherry

  • 2 dl

    hvedemel

  • 2

    laurbærblade

  • 1 1/2 tsk

    peber

  • 1 1/2 spsk

    salt

  • 6 kviste

    frisk timian, bladene herfra

Udstyr

  • Kødhakker, alternativt kan du få slagteren til at hakke det for dig

  • Blender, - vi bruger vores Thermomix

  • Røremaskine

  • Foliebakker

Sådan gør du

  • Kør svinelever og spæk på kød hakkeren, gerne dobbelt så massen bliver helt fin.
  • Blendt timian, laurbær, løg, æg, benfri sild og mel til en ensartet masse og stil den til siden.
  • Lav et opkog på fløde, sherry og fond, salt og peber og lad det reducer lidt.
  • Bland alle ingredienserne og rør dem godt sammen på en røremaskine, - vi rører vores på styrke 3,5 på Thermomix i 6-8 min. eller til massen bliver fin og ensartet.
  • Fordel leverpostejs massen i foliebakkerne, - sørg for at der 1 1/2-2 cm til kanten, da de hæver under bagning.
  • Postejerne bages i et vandbad i ca. 50 min. ved 160 grader. Derefter skrues op til 200 grader og leverpostejerne bages videre i 10-15 min., til skorpen har en fin farve.

Noter

Den frosne leverpostej kan bages direkte fra frost, - giv den blot 15 min. længere ved de 160 grader.