Go Back
+ servings
Opskrift på Moussekage med chokolademousse og havrebund

Moussekage med chokolademousse og havrebund

Opskrift på moussekage med chokolademousse og havrebund
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Samlet tid: 8 timer
Antal: 10 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Havrebund

  • 200 g

    havrekiks

  • 50 g

    hasselnødder

  • 120 g

    smør

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Mørk chokolademousse

  • 220 g

    chokolade 70%

  • 40 g

    æggeblommer, svarende til 2 æggeblommer

  • 3 dl

    piskefløde

  • 2 blade

    husblas

Hvid chokolademousse

  • 220 g

    hvid chokolade

  • 40 g

    æggeblommer, svarende til 2 æggeblommer

  • 3 dl

    piskefløde

  • 2 1/2 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang

Derudover

  • 1

    kagering på 16-18 cm i diameter og 7 cm i højden

  • 7 cm højden , Kageplast
  • Pynt til kagen

Sådan gør du

Havrebund

  • Smelt smørret i en gryde og blendt i mellemtiden kiks og nødder til en fin mel.
  • Vend kikseblandingen i smørret og rør vaniljesukkeret heri.
  • Beklæd et spækbræt med bagepapir, stil kageringen herpå og beklæd det inderste af kageringen med kageplast.
  • Fordel kiksemassen i kageringen og mas den godt ned med en ske eller lignende. Stil på køl og lad den sætte sig en times tid.

Mørk chokolademousse

  • Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
  • Bræk chokoladen i større stykker og smelt den langsomt over et vandbad.
  • Pisk i mellemtiden æggeblommerne luftige i en skål og rør den smeltede chokolade heri.
  • Varm 1/2 dl piskefløde i en gryde til den koger og sluk for varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Tag en smule af chokolademassen og rør den godt ud i husblasmassen, - på denne måde undgår du at husblassen klumper.
  • Rør herefter husblasmassen grundigt sammen med resten af chokolademassen, stil den til side og lad den køle let af et øjeblik.
  • Pisk resten af piskefløden til flødeskum, den skal kun lige stivne og må ikke overpiskes. Vend flødeskummen i chokolademassen lidt af gangen, sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
  • Fordel nu moussen på kiksebunden, brug evt. bagsiden af en ske til at glatte den ud.
  • Stil kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer eller til moussen har sat sig.

Hvid chokolademousse

  • Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
  • Bræk chokoladen i større stykker og smelt den langsomt over et vandbad.
  • Pisk i mellemtiden æggeblommerne luftige i en skål og rør den smeltede chokolade heri.
  • Halver vaniljestangen og skrab kornene ud, - læg dem til side.
  • Varm 1/2 dl piskefløde sammen med den flækkede vaniljestang i en gryde til det koger og sluk for varmen. Tag vaniljestangen op og kasser denne.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Tag en smule af chokolademassen og rør den godt ud i husblasmassen, - på denne måde undgår du at husblassen klumper.
  • Rør herefter husblasmassen grundigt sammen med resten af chokolademassen, stil den til side og lad den køle let af et øjeblik.
  • Tilsæt vaniljekornene til resten af piskefløden og pisk denne til flødeskum, - den skal kun lige stivne og må ikke overpiskes. Vend flødeskummen i chokolademassen lidt af gangen, sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
  • Fordel den hvide chokolademousse ovenpå den mørke chokolademousse, og brug evt. bagsiden af en ske til at glatte den ud.
  • Stil kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer til moussen har sat sig eller gerne til dagen efter.
  • Inden kagen skal serveres befries den fra kageringen og kageplasten. Hænger moussen let fast i kageplasten kan man udglatte moussen med en tør varm kniv, - og kagen er nu klar til at blive pyntet.