Go Back
+ servings
Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød

Asiatisk wok med nudler og oksekød

Opskrift på lækker asiatisk wok med nudler, grønt og oksekød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 400 g

    flat iron, oksefilet elle oksestrimler

  • 1

    stor gulerod, skåret i fine strimler

  • 4

    forårsløg, snittet (gem toppene til pynt)

  • 100 g

    friske babymajs, skåret i strimler

  • 1

    rød peberfrugt eller snackpeber, skåret i strimler

  • 1stort fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    frisk ingefær, revet

  • 0.5

    frisk chili, fintsnittet

  • 8

    asparges broccoli/broccolini

  • 1 dl

    oyster

  • 1 dl

    soya

  • 2 spsk

    sherry

  • 300 g

    ramen nudler (eller bredde ægnudler)

  • Frisk kværnet peber

  • Olivenolie til stegning

  • Evt. limebåde til servering

Sådan gør du

Bøffen

  • Kødet kan steges som et helt stykke eller skåret i strimler. Steg i olivenolie og krydr med salt og peber. Stil kødet til side.

Fyldet

  • Bland soya, oyster og sherry sammen og stil til side.
  • Varm lidt olie op på en wokpande, og steg hvidløg og revet ingefær ved svag varme i et par minutter.
  • Skru op til middel varme og tilsæt gulerødder og lad dem stege med i et par min. Tilsæt herefter resten af grønsagerne, undtagen broccoli asparges, og steg i yderligere et par minutter.
  • Tilsæt til sidst saucen og skru ned til svag varm, - grøntsagerne skal stadig have et godt bud.
  • Damp broccoli let i en smule vand, - dræn dem for væde og skær dem i strimler.
  • Kog nudlerne som anvist på pakken, dræn dem for væde og vend dem straks i grøntsagsblandingen.
  • Server nudlerne toppet med dampede broccoli asparges, finthakkede toppe af forårsløg, og skiver af kød.